april 12, 2023 in Arkiv

Græsted Lokalhistoriske Forening indbyder til foredraget “Hvad den nye vej gemte” tirsdag den 25. april kl. 19 i kantinen på Græsted Skole.

Claudio Casati vil fortælle om udgravningen og de arkæologiske fund, der blev gjort ved arbejdet med den nye omfartsvej.

Claudio Casati er museumsinspektør og arkæolog ved Museum Nordsjælland. Han har været ansvarlig for en lang række af udgravningerne langs den kommende vej.

De arkæologiske udgravninger i forbindelse med etableringen af omfartsvejen mellem Græsted og Gilleleje har frembragt megen ny viden om fortidens mennesker omkring Søborg Sø. Søen har vist sig at have været et attraktivt sted at bo igennem hele fortiden, hvorfor det var nødvendigt med omfattende arkæologiske undersøgelser forud for byggeriet. I løbet af foredraget skal vi se på, hvad mulden gemte på og hvad vi kan udlede deraf.

Vi håber at se mange af vores medlemmer. Og hvad angår varme og ventilation i kantinen, så har vi fået besked om, at systemet var brudt ned ved vores Førjulemøde. Nu virker det, igen.

Gratis for medlemmer. Gæster: 20 kr.

Venlig hilsen og på gensyn, Bestyrelsen

Et fund fra arbejdet med ny omfartsvej

Et fund fra arbejdet med den nye vej. Kom til foredraget og få at vide hvad det er

Kommentarer og spørgsmål er velkomne

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}